Pracuji...
close

Máslové kuře

Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka je hlavním rysem této dobroty. Koření garam masala jsem si namíchal podle sebe, ale to nechám na Vás. Jako přílohu jsem zvolil kuskus.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 16 dní
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
omáčka
100 gram máslo
1 hrst kešu
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek smetana 33%
1/2 lžička skořice mletá
1/2 lžička kari
1/2 lžička kardamon mletý
1/2 lžička koriandr mletý
1/2 lžička kurkuma
1 hrnek voda
masová směs
1 stroužek česnek
1 lžička zázvor
nastrouhaný
min 1 špetka sůl
na ozdobu
min 1 lžíce bílý jogurt
1 hrst koriandr
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si připravíme masovou směs. Stehenní řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Kousky masa dáme do mísy a přidáme k nim papriku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a sůl.
Promícháme a necháme 30 minut marinovat.
V pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a osmahneme na něm masovou směs.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Osmažené masové kousky vyndáme z pánve do misky.
Do pánve dáme nakrájenou cibuli a 50 gramů másla. Lehce smažíme 3 minuty.
Dále do pánve přidáme prolisovaný česnek, rajčata, kešu, cukr, papriku, sůl, skořici, mletý koriandr, kardamon, kari a kurkumu. Zalijeme vodou, zamícháme a pod pokličkou vaříme 20 minut.
Uvařenou omáčku přelijeme do vyšší mísy a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladka.
Pokud chcete mít omáčku ultra jemnou, tak ji přes cedník propasírujte do pánve. Já to mám rád rustikálnější, tak nepasíruju. Omáčku přivedeme k varu.
Do omáčky vmícháme smetanu a máslo.
Nakonec přidáme maso, zamícháme, dosolíme a jdeme se radovat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Indie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...